• DUSKO KNEZEVIC Mi uspjeh mjerimo pozitivnim trendovima koji su incijativom naših poslovanja i projekata uspjeli da zažive u društvu i učine ga boljim mjestom za život naših sugrađana.
  • DUSKO KNEZEVIC Želimo da aktivno doprinesemo u stvaranju dugoročnih samoodrživih trendova za optimalne standarde u oblastima novih tehnologija, ekološki održive ekonomije kao i novih metoda obrazovanja i liječenja.
  • DUSKO KNEZEVIC Naša sudbina je saradnja – kako između nacija tako i među različitim organizacijama.
  • DUSKO KNEZEVIC Misli, radi, stvaraj, dijeli!

Atlas-Group

U dvadeset godina svog postojanja, svjesna svoje odgovorne funkcije u društvu, Atlas grupa postavlja kao jedan od svojih prioriteta uspostavljanje i razvoj boljeg životnog standarda. Donacije najboljim studentima, bolnica, specijalizovane institucije, podrška projektima u obrazovanju, umjetnosti i sportu bile su samo dio prakse Atlas grupe od njenog osnivanja.

Stalne aktivnosti Atlas grupe su projekti koji imaju za cilj podizanje standarda obrazovanja, zdravstvene zaštite, ekonomije koja brine o životnoj sredini, ohrabrivanje regionalne saradnje i osnaživanje žena. U tom cilju, osnovana je Atlas fondacija koja će obuvhatiti i efikasno sprovoditi naše ideje i ciljeve. Podići će javnu svijest i umrežavanje tražeći efikasna rješenja za ova važna društvena pitanja. Partneri i mreža kontakata Atlas grupe, renomirane nagrade i priznanja koja smo dobili kroz višegodišnje poslovanje u oblastima finansija, bankarstva, medija, zdravstvene zaštite i obrazovanja pomoći će u procesu uključivanja ne samo domaćih već i međunarodnih partnera u našu misiju.

Važnost ove strategije i njenog potencijala za razvoj društva prepoznate su i podržane na najvišem nivou. Na inicijativu političkih i finansijskih lidera iz SAD i UK, predsjednik Atlas grupe Duško Knežević pozvan je da bude član renomirane organizacije Globalna inicijativa Klinton kako bismo dobili međunarodnu podršku na najvišem nivou za ambicioznu i altruističku misiju naše grupe.

Vrati se na početak