• DUSKO KNEZEVIC Mi uspjeh mjerimo pozitivnim trendovima koji su incijativom naših poslovanja i projekata uspjeli da zažive u društvu i učine ga boljim mjestom za život naših sugrađana.
  • DUSKO KNEZEVIC Želimo da aktivno doprinesemo u stvaranju dugoročnih samoodrživih trendova za optimalne standarde u oblastima novih tehnologija, ekološki održive ekonomije kao i novih metoda obrazovanja i liječenja.
  • DUSKO KNEZEVIC Naša sudbina je saradnja – kako između nacija tako i među različitim organizacijama.
  • DUSKO KNEZEVIC Misli, radi, stvaraj, dijeli!

F 11_03_ATLAS_GRUPA_20150311185845 1111

Na najvećem medjunarodnom sajmu nekretnina MIPIM, koji se održava u Kanu, Atlas grupa predstavila je projekat Punto Mimoza. Delegaciju Atlas grupe predvodio je predsjednik Duško Knežević.

Vladimir Čvorović, izvršni direktor Atlas Investa kaže da bi realizacija tog projekta mogla početi već naredne godine nakon što se usvoji Državna studija lokacije za sektor 1 koja je u proceduri.

"Projekat Punta Mimoze je projekat između 400 i 500 miliona eura investicije. Mi na njemu imamo potencijalne investitore, tj. Investitore koji će da uđu sa nama zajedno u realizaciju tog posla.

Dugo smo radili na pripremi tog projekta i veoma je fleksibilan i to je ono što nam daje mogućnost da možemo da započnemo njegovu implementaciju sa više strana, " rekao je on.

Prezentacija je, kako dodaje, izazvala veliko interesovanje.

"Imali smo jako puno networking event-a, imali smo više sastanaka i na samom MIPIM-u tako da smo imali priliku da se povežemo sa jako puno ljudi koji se bave ovim poslom", kazao je on.

Interesovanju potencijalnih investitora doprinijela je i činjenica da je riječ o veoma izazovnom projektu što potvrđuje i arhitekta Veljko Radulović. "Tri nezavisna mediteranska sela, tri razvojne zone, tri razvojna potencijala, tri različita identiteta i tri potencijalno različite faze izgradnje okupljene su u jednu urbanističku sliku međusobno povezanim pješačkim stazama, zelenilom i pozicioniranjem velikog obodnog poteza Lundo Marea. Marina koja ima 150 vezova locirana je na najpogodnijem mjestu i predtsavlja osnovni potencijal za početak i razvoj čitavog rizorta", kazao je on.

 MIPIM je najveći međunarodni sajam posvećen nekretninama i privlači vodeće investitore iz više od 90 država. Ove godine sajam je okupio preko 20.000 posjetilaca, uključujući više od 4.200 predstavnika velikih investitora,korporativnih korisnika i hotelskih grupacija. U okviru sajma ministar odrzivog razvoja Branimir Gvozdenovic predstavio je investicione potencijale Crne Gore a osim Atlas grupe svoje projekte su predstvaile i Luštica buy, Porto i Montrose.

 

Vrati se na početak